Saturday, 18 October 2008

Vacanta 2008 - Bad Herrenalb


In sfirsit, dupa doi ani de zile, am mers in vacantza! Doua saptamani, acelasi InterRail, alte destinatii. Am mers intai in Bad Herrenalb, o statiune pe linga Karlsruhe si Baden-Baden, in Padurea Neagra. De pe site-ul hotelului, totul parea bine si frumos (care si era). Atita ca statiunea era una de "tratament", deci plina ochi numai de mosi si babe :)
Din fericire pentru mine, piscina era super super misto (de pe geam se vedeau numai brazi) asa ca nu m-am stresat prea tare.

Petit insa s-a plicitisit ceva de groaza, dupa cum se poate vedea si in poze.

In una din zile am fost la Baden-Baden, alta viatza: oras mai mare, baruri, magazine, distractie, ziare in limbi straine si tot asa. Nu ne mai venea sa plecam inapoi. Destul de aiurea la nemtzi daca nu vorbesti germana: putina lume vorbeste o engleza decenta, din ziare nu poti intelege nimic, la TV, in afara de CNN si BBC totul e in germana... Asa ca excursia la Baden-Baden a fost ca o gura de aer proaspat - aveau Guardian, Time etc., aveai unde citi de criza financiara, nationalizarea Fortis si tot asa.

Ca sa ajungem la Bad Herrenalb, am luat trenul din Amsterdam pina in Karlsruhe, apoi un tramvai intre orase (S-Bahn) pina in Bad Herrenalb. Ce m-a surprins a fost gara din KA: nu am mai fost acolo de doi ani, si mi-o aminteam foarte dragutza & cocheta, cu o gramada de chestii de cumparat. Am constatat ca nu mai e chiar asa... The beauty is in the eye of the beholder, si frumusetzea unui loc e inerent comparata cu cea a celui din care vii.

Si inca ceva: cred ca olandezii sunt mai prietenosi (si decit nemtzii, si decit elvetzienii, si decit francezii). Radu crede ca e din cauza barierei de limba - din cauza ca germanii sau francezii nu prea vorbesc multa engleza, si e greu sa fii comunicativ intr-o limba atunci cind iti cautzi cuvintele; se prea poate... mie mi se pare ca nu sunt foarte prietenosi nici intre ei.

No comments: