Friday, 18 January 2008

Dit is een pen (III)

Ieri a fost ultimul curs de olandeza din pachetul "Basic". Acest pachet a fost format din trei sectiuni (I si II le-am facut intensiv - de doua ori pe saptamana, curs de trei ore, in vara, cu un profesor; III, inceput in octombrie si incheiat ieri, cu un altul).
Din pacate, ieri profesorul a fost bolnav, asa ca in locul lui a venit cel de la primul curs.
In prima faza, m-am bucurat - ce mai faci etc. - dar, dupa jumatate de ora de lectie, imi venea sa o iau la goana. Mi s-a parut ca preda execrabil si lectia este o mare pierdere de timp. Am plecat la pauza, impreuna cu jumatate de grupa.
Ce m-a surprins e ca, atunci cind am terminat I+II, nu mi se parea asa. Acum insa, m-am obisnuit cu stilul celuilalt, mult mai alert, nu pierzi nici un minut, dupa 3 ore de lectie esti terminat de oboseala, dar macar ai impresia ca ai avansat o gramada.
Si atunci ma gindesc ca poate nu poti judeca un profesor cu adevarat decit retrospectiv & comparativ ... Poate proful de mate de la liceu parea criptic si rau la vremea lui, dar dupa ce ajungi la facultate iti dai seama ca, prin comparatie, era un super-profesor. Si 5 ani mai tirziu ti-l amintesti cu placere. Hm.
Teoria asta se poate aplica la multe chestii - manageri, joburi, relatii... In fond, de-aia s-a inventat pestera :)

No comments: