Sunday, 23 December 2007

Joel-on-Software presents

Cindva in noiembrie, nu mai stiu exact cind, am fost cu Petit la o prezentare. Joel Spolsky a prezentat in 20 de orase din intreaga lume (printre care si Amsterdam) noul software al companiei lui - FogBugz 6. A fost destul de interesant, programul e destul de destept, web 2.0 and so on. Lui Petit i-a placut, eu am unele rezerve legate de cit de bine poate de fapt sa ajute la un project management coerent pentru un proiect mai maricel, cu multi developeri.
Cred ca jumatate de sala (sa zic ca au fost vreo 100 de oameni la prezentare) venise mai ales ca sa il vada pe legendarul Joel :) . Pentru cei care nu stiu (de exemplu mama) Joel Spolsky are un blog despre software development, dar si alte fel de fel de chestii - recrutare, interviuri, business. A inceput sa scrie la blog in anul 2000, si, in timp, a devenit extrem de popular in cadrul comunitatii IT. Pina si eu, care nu ma omor dupa articolele de pe net, am citit macar vreo 20 de articole de-ale lui.
Prezentarea a fost deci destul de interesanta - e o arta sa faci un discurs de, practic, vinzari, interesant si sa tii o sala intreaga sa te asculte o ora. Si mai interesant insa mi s-a parut articolul post-turneu :) al lui Joel, in care povesteste cum a fost si da citeva sfaturi pentru cei ce vor sa incerce ceva similar.
Prezentarea online a produsului e foarte misto, pentru cine are placerea (e in engleza); macar pentru a vedea cum se poate face o prezentare interesanta pe internet.

No comments: