Wednesday, 26 September 2007

Manacatorii de cartofi


Moni si Alex sunt mai culturali. Cel putin Moni. Alex e cu "ce sunt timpeniile astea ?! Serios, eu nu inteleg !"
Simbata la prinz am fost in sfirsit la muzeul Van Gogh, in compania tinarului cuplu mai sus mentionat. Noi, ca fetele, cu audioguide, Alex cu "eu nu pot sa inteleg ce-o fi asa de fascinant la timpeniile astea". Adevarul ca nici eu.
Una peste alta, tipul asta Vincent nu prea era in toate mintile. Cu toate astea, unele dintre tablouri sunt chiar misto (spre exemplu asta pe care l-am pus aici). Macar unul, doua misto din fiecare perioada tot am vazut.
Muzeul in schimb, a-r-h-i-p-l-i-n. Nu am vazut in viata mea asta o ingramadeala intr-un muzeu. Si nu zic de coada de la intrare, care merge repede, ci de aglomeratia dinauntru. Absolut incredibil. Pare ca tot turistul care nu vine sa fumeze si sa mearga in Red Light, vine la muzeul Van Gogh.

Tabloul din poza (e de fapt o litografie, tabloul propriu-zis e prea intunecat) se numeste The Potato Eaters (Mancatorii de cartofi). E unul (de fapt cel mai important) din perioada timpurie a lui Van Gogh, anii de inceput in care a trait & pictat in Olanda.

2 comments:

Alexandru said...

Pai bineinteles...raman la teoria mea cu un tablou ce prezinta o bucata de materie fecala proaspata si aburinda pictata in lumina difuza de la rasaritul soarelui!
Adevarul este ca mi-au placut doua tablouri de acolo, dar nu erau ale lui :)). Era unul de jos care era din vremea cand s-a apucat Gogu sa picteze, sa arate muzeul ce influente erau in vremea aia si al doilea, unul de sus, care era pictat de unu care a fost influentat de Van Gogu.

Alexandru said...

Auzi la ea tanar cuplu...dar ce voi sunteti bosorogi?? :P