Wednesday, 26 September 2007

Fromage fondue

Pentru necunoscatori : fromage fondue este un fel de mancare cica tradional elvetiana (!). In fapt, e un fel de brinza incalzita care se mananca cu paine.
Chiar daca e elvetiana, chestia se bucura de mare succes printre francezi. Din acest motiv, Sebastian a organizat saptamana trecuta o cina, unde a 'gatit' acest minunat fromage fondue.
Aparent mancarea a pornit ca o chestie pentru alpinisti (pentru ca pe munte poti cara brinza si paine, nu se strica); in plus, se mananca fierbinte, asa ca e buna ca sa te incalzesti.
Ce sa zic, a fost ok, dar ce poate sa nu fie ok la brinza cu paine ?! Cind am terminat de mancat, am intrebat cu totii unde e felul urmator :) si mai als unde e friptura :).
Daca doriti si aveti placerea, en francais.

2 comments:

Carmina said...

Aham, cand am fost la aia in Elvetia mi-au povestit in fiecare zi de fondue si cum e specific elvetian si daca noi avem ceva de genul asta. Adevarul e ca la gust, branza aia de am mancat-o eu, era cam ca branza de burduf. dar am inteles ca poti sa faci cu diverse feluri de branza, cata vreme e grasa, ac sa se topeasca.

Dan said...

Ca tot am citit si chestia cu Gogu si mancatorii de cartofi, fondue merge si cu cartofi fierti, dar in loc de tepusa aia ar fi bine de folosit o furculitza.

Si am incalecat pe o sa si nu te mai spamez decat in decembrie sa iti zic A Happy New Year!