Wednesday, 26 September 2007

Fromage fondue

Pentru necunoscatori : fromage fondue este un fel de mancare cica tradional elvetiana (!). In fapt, e un fel de brinza incalzita care se mananca cu paine.
Chiar daca e elvetiana, chestia se bucura de mare succes printre francezi. Din acest motiv, Sebastian a organizat saptamana trecuta o cina, unde a 'gatit' acest minunat fromage fondue.
Aparent mancarea a pornit ca o chestie pentru alpinisti (pentru ca pe munte poti cara brinza si paine, nu se strica); in plus, se mananca fierbinte, asa ca e buna ca sa te incalzesti.
Ce sa zic, a fost ok, dar ce poate sa nu fie ok la brinza cu paine ?! Cind am terminat de mancat, am intrebat cu totii unde e felul urmator :) si mai als unde e friptura :).
Daca doriti si aveti placerea, en francais.

2 comments:

Carmina said...

Aham, cand am fost la aia in Elvetia mi-au povestit in fiecare zi de fondue si cum e specific elvetian si daca noi avem ceva de genul asta. Adevarul e ca la gust, branza aia de am mancat-o eu, era cam ca branza de burduf. dar am inteles ca poti sa faci cu diverse feluri de branza, cata vreme e grasa, ac sa se topeasca.

Dan P said...

Ca tot am citit si chestia cu Gogu si mancatorii de cartofi, fondue merge si cu cartofi fierti, dar in loc de tepusa aia ar fi bine de folosit o furculitza.

Si am incalecat pe o sa si nu te mai spamez decat in decembrie sa iti zic A Happy New Year!