Monday, 23 July 2007

Volendam & Marken


Volendam e un orashel in Noord-Holland, la 20 de minute cu autobuzul de Amsterdam. E la mare, are un mic port si o plaja (pe care nu am vazut-o). Am fost acolo cu Petit si cu Barry in weekend-ul trecut. In principiu, e o destinatie turistica in Olanda, dar in mod ciudat, nu pentru olandezi, ci pentru straini. Nici un olandez de la mine de la servici nu a fost acolo. In schimb, am intrebat trei straini, toti fusesera :)
Din Volendam am luat un vaporas (tot cam 20 de minute, poate mai mult) pina in Marken. Marken e un fel de sat traditional, cu case din lemn etc. situat pe o peninsula; si aici e destul de turistic (pe barca cu noi erau un grup de vreo 15 turisti spanioli). In orice caz, frumos in ambele locuri (POZE).
Mi-a placut cum am mers pina acolo : bicicleta de acasa pina la gara in Amsterdam, apoi cu autobuzul pina in Volendam, apoi cu vaporasul pina in Marken, aici am inchiriat biciclete si ne-am plimbat pina la farul de pe plaja, apoi alt autobuz din Marken direct pina in Amsterdam. Foarte tare, am vazut o gramada de lucuri intr-o jumatate de zi, fara timpi morti, nervi, intarzieri :) Plus ca olandezii incearca sa incurajeze transportul in comun, asa ca biletele de autobuz au fost 10 euro pentru doua persoane (dus-intors Amsterdam-Waterland - zona in care sunt Edam, Volendam si Marken). Biletele erau valabile o zi intreaga pentru toata zona, puteai sa te plimbi oricit.

No comments: