Wednesday, 25 July 2007

Va plac Amsterdamu' ?

Mai multa lume m-a intrebat in ultimul timp cum e viata in Amsterdam, asa ca m-am gindit sa bag un blog. Deci, cum ar zice Tamango, va plac Amsterdamu' ?
In general, intrebarea se refera la bani, asa ca sa incep cu asta. Din punctul meu de vedere, e ok, pentru ca noi suntem doi. Marea problema in Amsterdam sunt locuintele, care sunt destul de greu de gasit si foarte scumpe (noi dam 1250 pentru un apartament de 3 camere; cea mai ieftina chirie de care am auzit este cea a lui Barry, care a gasit un 3 camere ceva mai micutz, dar intr-o zona OK, cu 800 de euro - dar a avut un noroc fenomenal). Cei care sunt singuri prefera insa de obicei sa inchirieze o "jumatate" de apartament (deci un domitor, si avind baia si living-ul comune cu celalat locatar) - pentru ca e mult mai rentabil (undeva intre 500 si 650 euro / luna, dar depinde foarte mult si de zona).
In afara de chirii, e ok. Adica la supermarket sunt preturile din RO, exista multe magazine micutze care sunt chiar mai ieftine, in piata, legumele si alte chestii sunt la preturi super acceptabile.
Din nou scumpe (mai scumpe decit in RO sau in Germania) sunt barurile (o bere e undeva intre 1.75 si 2.00 euro, pahar de 300ml).
In rest, de distractii nu ma pot plinge, cred ca iesim aici mult mai mult decit o faceam in Bucuresti. Asta si din cauza ca avem mult mai mult timp liber (programul la servici se cam termina la 6, pina acasa fac 10 minute, deci o gramada de timp liber seara). Plus ca ne-am si plimbat o gramada - dupa cum se vede si din episoadele anterioare :)

No comments: