Friday, 29 June 2007

Ce s-a mai intamplat


N-am mai scris nimic de fix o luna, vad ca nu se plinge nimeni, deci nu citeste nimeni, deci as putea sa nu mai scriu sau sa scriu numai niste prostii. Ca intotdeauna, sufar de nebagare de seama :)

Revenind - s-a intamplat ca s-a dat drumul la musafiri. Pe la inceputul lunii au venit parintii mei in vizita (doar citeva poze aici, restul la Constanta). Apoi am fost la un festival de rock, apoi saptamana trecuta au venit Joe si Cosmin (fara poze). Una peste alta, o gramada de activitati.
In rest, vestea buna ca atit mie cit si lui Petit ni s-a aprobat reducerea de taxe pentru straini (asa numita 30% Ruling), deci vom fi mai bogati :) !

Ah, era sa uit ! Saptamana trecuta, pe 22 iunie, a fost cursa de 10 KM. Pentru cei care credeau ca o s-o cistig, ghinion ! Pina la urma nu am luat startul (desi cu doua zile inainte bagasem 6 km). Dar in ziua cu pricina am aflat ca maratonul are loc intr-o padure la marginea orashului; cum afara ploua si urma o furtuna, am abandonat si m-am retras -nu in munti, ca aici nu avem munti - ci intr-o circiuma la o bere (circiumi avem destule) !

Joe si Cosmin au fost foarte dragutzi si ne-au adus toate ingredientele de mici (inclusiv respectivul bicarbonat). Din pacate a plouat in fiecare zi in care au fost aici, asa ca nu am apucat sa le testam. BTW, in timpul celebrei canicule din Bucuresti aici s-a atins un maxim de 20-si-un-pic de grade la soare, cu ploi zilnice.

5 comments:

Alexandru said...

Hm, eu citesc :P.
Chiar ieri l-am intrebat pe Radu ce s-a intamplat de nu mai e nici o activitate pe nici unul din bloguri :).
Ce vrei sa comentez? Amenintari?:D Posteaza sau viata?:P
Am banuit ca nu ti-a/v-a ajuns timpul.

Alexandru said...

Ah, si felicitari pentru cei 30% :P. Sper sa mi se aprobe si mie cand oi veni. Btw, trebuie sa muncesti cel putin o luna or smth ca sa poti aplica la aia 30%?

Getuta said...

Pentru 30% ruling nu aplici tu, ci firma la care lucrezi. Dupa ce incepi munca, intr-o buna zi, pregatesc dosarul si il trimit la Tax Office pentru aprobare. Aprobarea (sau refuzul) dureaza cam doua luni si, in cazul in care e refuz, nu te poti certa cu fiscul.
30% se aplica la strainii recrutati din afara Olandei (deci nu poti profita de chestia asta decit la primul job in Olanda, dupa aia gata).

Anonymous said...

Getuta, te citim. Mai zi-ne ca le zici bine si frumos :) Florin ( java :) )

Anonymous said...

he he, nu stiam ca scrii in vreun blog.
o sa il urmaresc cu mare interes :)
bafta mare!