Saturday, 21 April 2007

Buletin de Amsterdam

Am fost ieri la municipalitate sa imi ridic cartea de identitate. Acum vreo doua saptamani primisem o scrisoare in care mi se spunea ca trebuie sa merg acolo, sa imi iau cartea si - cu aceasta ocazie - va avea loc un fel de interviu, pentru a se stabili masurile ce trebuie luate pentru integrarea mea in societatea olandeza.
M-am cam morcovit cu chestia asta cu interviul, asa ca am intrebat la servici despre ce e vorba. Tipa de la HR mi-a dat o scrisoare de recomandare din partea firmei si m-a sfatuit sa le-o arat respectivilor intervievatori. In principiu, mi s-a spus, daca dovedesti ca ai deja un job, n-or sa te streseze. Ideea e ca vor sa vada ca nu stai la mila statului olandez si nu platesti nici un fel de taxa :)
Deci, m-am dus, inarmata cu pasaportul, scrisoarea de la IND si scrisoarea de recomandare. Intru, mi se da un bon de ordine, ma asez la "coada" intr-o sala in care mai asteptau vreo 30 de persoane. Deja ma gandeam ca o sa stau vreo doua ore... De fapt, imi vine rindul in trei minute. Intru in birou, un tip imi verifica pasaportul, imi da cartea de identitate, semnez de primire si apoi imi zice ok, have a nice day, good bye ! Pai - zic - interviul ?! A, pentru membrii UE nu se tzine. Sigur ? Sigur ! Pai - zic - eu m-am pregatit, etc. Ne pare rau :) sunteti membru UE - la revedere ! Si asta a fost tot.
Deci - pina la 31 ianuarie 2008 - am buletin de Amsterdam.

2 comments:

Alexandru said...

Hehe, super tare, felicitari dna Popescu :P. Suntem cetatean de Amsterdam acu :D.

Carmina said...

He he. Bravo !
Si La Multi Ani! (dintr-asta romanesc)