Thursday, 5 April 2007

Am intalnit un roman

La sediul agentiei care ne intermediaza inchirierea apartamentului, am inatlnit ieri un roman. Omul lucreaza la renovarea cladirii (in apropiere de Niewmarkt) si este zugrav. Intamplator, m-a auzit vorbind romaneste la telefon si a venit sa ma salute :)
Incredibil ce ne-am bucurat sa ne intalnim - am vorbit aproape o jumatate de ora, agentul imobiliar era deja exasperat de logoreea noastra... Mi-a povestit multe lucruri despre viata aici - lucreaza de 6 luni si vrea sa mai stea inca vreo 3-4. Nu-i plac olandezii, i se pare ca in general toti vesticii astia sunt reci, se gindesc numai la bani si nu iti poti face prieteni adevarati. Prietenii adevarati ii ai in tara, printre ai tai - si in momentul asta - subscriu.
Feri e din Brasov, casatorit in Republica Moldova, si vrea sa isi deschida un atelier auto linga Chisinau - cind se intoarce. Munceste aici cite 10 ore pe zi si mi-a aratat plin de mandrie ce a facut in casa in care ne-am intalnit. Intr-adevar, a renovat super, super frumos, mi-a placut foarte tare - omul are toata dreptatea sa fie mandru de munca lui. E necajit insa ca proprietarul nu apreciaza efortul lui - adica, il plateste corect, nu-i problema, dar nu pare sa inteleaga efortul - "ca am facut cum as face la mine acasa".
Am luat numarul de telefon si cind ne mutam, o sa il chem sa ne ajute sa renovam un pic casa - daca va fi nevoie. Costa mult mai putin decit un muncitor olandez (care ia 40-45 eur / ora) si - din ce-am vazut - omul chiar se pricepe. Ironic, dupa ce Feri a plecat acasa, olandezii au inceput sa mi-l laude - ca e foarte serios si a facut o treaba extraordinara :)
PS AlexP si Carmen vin azi din Doncaster - asa ca pentru citeva zile va fi pauza de blog.

No comments: