Friday, 30 March 2007

La munca !

Sa mai spun despre cum este la serviciu si cum se lucreaza aici : in principiu, programul incepe intre 8 si 9 (asta e o chestie destul de generala, doar la Petit se face exceptie). Partea buna e ca acum fac 10 minute pina la birou - cu bicicleta - deci pot sa ajung lejer la timp. Sa vedem dupa ce ne-om muta...
In mod normal, se lucreaza 8 ore pe zi, excluzind lunch, jocuri & concursuri, tzigari etc.
Lumea nu prea fumeaza la serviciu - asa ca am ajuns sa fumez 2-3 tzigari pe zi de munca ...
La eBuddy - fiind firma de 30 de oameni - ierarhia e destul de inexistenta (in sensul ca exista cam 3 sefi in total, unul operational, unul vinzari / CEO si inca unul oarecum tehnic - development director). Lumea este informala, foarte multi fiind tineri (cred ca sunt 3 oameni peste 35 de ani, respectiv cei de mai sus).
Ce imi place e ca se vorbeste mult mai deschis decit la noi, unde parca e o traditie sa stai cu capul in pamant si sa zici "da, da, sa traitzi shefu'". Aici oamenii par sa vorbeasca mult mai pe fata cind nu le convine ceva, chestie care mi se pare relaxanta. La fel e normal / incurajat sa spui cind ai o idee sau sa o comentezi pe a altuia deschis.
Nu zic ca e perfect, dar macar mi se pare ca e mai bine decit ce am vazut pina acum.
Nu mi se pare nici ceva legat de firma - ca e mai multa libertate / deschidere din cauza ca e mica. Aparent olandezii sunt recunoscuti pentru faptul ca sunt foarte deschisi si prefera sa abordeze o problema direct. Asta nu inseamna ca daca discuti si rezolvi ceva :) - ideea e insa ca poti macar sa incerci.
Colegii sunt prietenosi - am inceput sa ma adaptez, oarecum . E ciudat ca trebuie sa vorbesc engleza incontinuu : si uneori imi mai scapa cite ceva in romana. Si pentru ei e cam aiurea - saptamana trecuta am fost la o bere si o masa intreaga trebuia sa vorbeasca engleza din cauza mea. Totusi, fac chestia asta, nu ma izoleaza din cauza ca sunt straina, ceea ce e un lucru bun. Sunt curioasa daca eu as face la fel :D in locul lor.

2 comments:

Unknown said...

nu, nu ai face la fel :-)

Getuta said...

Probabil ca nu - oare de ce ? :-)