Friday, 23 March 2007

Foam_Fotografiemuseum Amsterdam

Linga serviciul meu, la un minut de mers pe jos, se afla FOAM muzeul de fotografie din Amsterdam. Am fost sa il vizitez ieri, mi-a placut foarte mult. E un muzeu micutz, pe 3 etaje, unde in mod normal intrarea este 7 euro si sunt 4 expozitii simultan. Ieri erau numai 3 expozitii, motiv pentru care biletul era la jumatate de pret :)
Mi-a placut mult una dintre expozitii - El Raval - o colectie de instantanee din Barcelona anilor 1958-1961.
La etajul doi era o o sala de lectura / bibilioteca - cu o gramada de cartzi, suc si prajituri :) - si in plus o mini-expozitie Empty Bottles cu imagini din Shanghai si Beijing. Foarte interesant, nu atit pozele, cit comentariile fotografului pe marginea lor - despre o lume (China) pe care majoritatea europenilor tind sa o ignore gratios.
Una peste alta, foarte placut muzeul, interesant - cred ca o sa ma duc sa vad toate expozitiile de acolo, daca tot sunt la doi pasi. Ma gandeam - oare de ce nu s-a facut o sectie de foto la MNAC ? Cred ca ar fi multa lume amatoare - sa vada, dar si sa expuna :)

3 comments:

Carmina said...

Pai ai vazut ca nu au sectii bine definite, au doar expozitii. Iar expozitii de fotografie cred ca au fost si vor mai fi. Din cate vad pe site-ul MNAC chiar acu e o expotie de arta video si fotografica din finlanda.

Getuta said...

Da, eu ma gandeam ca ar fi putut sa aiba o sectie separata de foto, incontinuu, si sa ii faca publicitate. Daca eu cunosc 3 oameni pasionati de fotografie in Bucuresti, iti dai seama citi or fi de fapt :)

Spiridus said...

imi place mult blogul tau, l-am descoperit intamplator cautand chestii pe net despre amsterdam :) unde o sa ajung la vara... mi-a prins bine ce ai scris despre foam si expozitiile lui de fotografie -l-am pus deja pe itinerariu :)