Sunday, 18 March 2007

3.82

Hotnews da un link catre blogul unui tip, despre recrutarea in IT in Romania. Blogul e destul de interesant, omul a facut un studiu despre anunturile de pe BestJobs, aplicari, numar de joburi, cam citi oameni aplica la un post etc. Desi am dubii lagate de metodologie, rezultatul pare sa fie corect : in medie, 3.82 persoane aplica la un anunt IT de BestJobs.
Cifra e foarte problematica - cei care trebuie sa recruteze in Bucuresti stiu de ce :) - pentru ca devine "mission impossible" sa gasesti oameni buni la costuri OK. Si din cauza asta salariile cresc si cred ca in 2-3 ani vor fi la nivelul celor de aici. 2-3 maxim... Si atunci, de ce ar mai veni / sta o firma straina in Romania, de ce s-ar merita outsourcing-ul ?

Acum o luna as fi zis ca nu o sa se mai merite si firmele straine or sa plece incet incet spre India. Acum insa, n-as mai zice chiar asa. "Foame de programatori" nu e numai in RO. E peste tot in EU. Si daca in Romania iti ia 24 de ore ca sa gasesti un alt job, in Olanda cred ca iti ia o saptamana, maxim doua. Ceea ce - pe undeva - e tot aia. E foarte greu sa gasesti oameni si aici, si pun pariu ca e la fel de greu si in Germania si in UK si peste tot. Si atunci, nu conteaza daca programatorul e in RO sau in NL, important este ca e !

No comments: